تغييرات در سپاه
در مهرماه 88 تغييرات زير در سپاه پاسداران اعلام شده است:
1. معاونت اطلاعات سپاه پاسداران به “سازمان اطلاعات“ ارتقاء مي يابد و آخوند حسين طائب از فرماندهي نيروي بسيج به رياست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران منصوب شد.
2. سازمان بسيج مستضعفين را اعلام كردند و سرتيپ پاسدار نقدي كه تاكنون معاونت تحقيقات صنعتي ستاد كل نيروهاي مسلح بود رياست سازمان بسيج مستضعفين منصوب شد. به اين ترتيب نيروي مقاومت بسيج سازمان شد و عنوان “فرماندهي“ به رياست تغيير كرد.
3. سرتيپ پاسدار محمد حجازي جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران بجاي نقدي به معاونت تحقيقات صنعتي ستاد كل نيروهاي مسلح (معاون) فيروزآبادي در ستاد كل نيروهاي مسلح شد.
4. سرتيپ پاسدار حسين سلامي از فرماندهي نيروي هوائي سپاه پاسداران جانشين فرمانده كل سپاه بجاي پاسدار حجازي منصوب شد.
5. “نيروي هوائي سپاه پاسداران“ در ساختار جديد با عنوان “نيروي هوا و فضاي سپاه پاسداران“ معرفي شد كه وظايف نيروي هوايي و ماموريتهاي موشكي و فضايي سپاه را عهده خواهد داشت. سرتيپ پاسدار امير علي حاجي زاده بعنوان فرمانده نيروي هوا و فضاي سپاه پاسداران منصوب شد.
سابقه تغييرات در سپاه پاسداران
تغيير و تحولات كنوني در سپاه پاسداران در ادامه تغييرات گسترده در سپاه پاسداران است كه از 10 شهريور 1386 به حكم خامنه اي پاسدار محمدعلي جعفري فرمانده سپاه پاسداران بجاي رحيم صفوي شد, شروع گرديد. اين تغييرات براساس تهديد اصلي گرفتن داخل كشور (بجاي دشمن خارجي) كه در آن زمان جعفري روي آن تصريح داشت صورت گرفت. ايرنا در 16 مهر 88 به تغييرات سپاه در 2 سال اخير اشاره كرده كه به خلاصه آن در زير اشاره ميشود:
اولين تغيير؛ تمرکز زدايي
اولين تغيير مربوط به ساختار نظامي و سياسي سپاهيان مستقر در هر استان اختصاص يافت. كه براي هر استان يك سپاه اختصاص داد و شهر تهران از مجموعه سپاه تهران بزرگ جدا شد و يك سپاه به آن اختصاص داد كه به اين ترتيب 31 سپاه استاني تشكيل گرديد. محمدعلي جعفري در جمعي فرماندهان ارشد سپاه در باره اين انتصابات و تغييرات گفت: "انتصاب ها در سپاه در راستاي طرح تحول و تعالي صورت مي گيرد و اين طرح با هدف ايجاد انسجام و وحدت رويه و ارتباط بيشتر بسيجيان با سپاه برگزار مي شود".
دومين تغيير؛ ارتش سايبري
با توجه به حمله گسترده دشمن خارجي براي تغيير فرهنگي در داخل (براي انقلاب مخملي!) از طريق فضاي مجازي و سايبر (اينترنت), مركزي براي مقابله بنام “مرکز بررسي جرايم سازمان يافته فرماندهي پدافند سايبري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي“ ((Revolution Guard Cyber Defense Command (RGCDC) در سال 86 ايجاد كرد.
وظيفه اين مركز “نظارت و بررسي جرايم سازمان يافته تروريستي، جاسوسي، اقتصادي و اجتماعي در فضاي مجازي“ مشخص شد. كه با همکاري وهماهنگي ساير حوزه هاي اطلاعاتي و قضايي درجهت بررسي تهديدات و آسيب هاي شبکه جهاني اينترنت و ساير فناوري هاي نوين از توان فني و اطلاعاتي کارشناسان سپاه پاسدارن و ساير متخصصين اين وظيفه را پيش ميبرد. اعلام موجوديت اين مركز در 29 اسفندماه 1387 با اعلام “دستگيري گسترده و کم سابقه اعضاي بزرگترين سايت ترويج و گسترش فساد و فحشا، به عنوان عيدي سال نو“ همراه بود. و به نوشته ايرنا در 16 مهر 88 در سال 88 چندين گروه ديگر که در جهت تخريب ارزش هاي نظام اسلامي، ترويج بي بندوباري و القاي تفکرات انحرافي در مسير انقلاب فعاليت داشتند، دستگير و روانه دادگاه براي محاکمه كرده است.
سومين تغيير؛ ورود و مقابله بسيج به تهديدات نرم
در بهمن 87 پاسدار جعفري فرمانده سپاه بمناسبت جشن هاي دهه فجر گفت. “.... مبناي تغيير شرايط محيطي در ماموريتهاي سپاه تغيير ماهيت تهديدات دشمن عليه جمهوري اسلامي ايران است که ما دائما اين موضوعات را رصد مي کنيم چرا که به فرموده مقام معظم رهبري سازمان سپاه بايد يک سازمان به روز شونده و متحول باشد که پويايي در هر سازماني ضرورت اجتناب ناپذير است. مقام معظم رهبري با هوشياري و تدابير حکيمانه خود به موضوع تهاجم فرهنگي اشاره کردند، اما ما هنوز در تحقق کامل اين اهداف موفق نبودهايم و بايد تلاش بيشتري بکنيم تا تهديدات را پيشبيني و شناسايي کرده وراهکارهاي موثر براي مقابله با آن را برنامهريزي کنيم. به اين ترتيب وظيفه نيروهاي بسيجي که به عنوان نيروهاي مردمي و تشکيل شده از بطن جامعه هستند وارد مرحله جديدي شد که مقابله تهديدات نرم به عنوان مهمترين تهديد جوامع استکباري بر دولت هاي آزاده و مستقل ديده مي شود.“ و بدنبال آن آخوند حسين طائب بعنوان فرمانده نيروي مقاومت بسيج معرفي كرد.
چهارمين تغيير؛ سپردن امنيت خليج فارس به سپاه پاسداران و حضور در خليج عدن
از شهريور 87 خليج فارس در حيطه مأموريت نيروي دريائي سپاه پاسداران قرار گرفت, در 27 آذر 87 پاسدار دريادار صفاري فرمانده نيروي دريائي سپاه پاسداران گفت از سال گذشته (86) ستاد کل نيروهاي مسلح به اين جمع بندي رسيد که حفاظت از تنگه هرمز و شمال خليج فارس به نيروي دريايي سپاه سپرده شود. که تاکنون سه منطقه دريايي هرمزگان، بوشهر و ماهشهر و پايگاه دريايي مستقل ثارالله در عسلويه وجود داشت. سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تصميم گرفت که خلا هاي احتمالي در حاشيه خليج فارس را پوشش دهد.در اين رابطه با ايجاد منطقه چهارم ثارالله نيروي دريايي سپاه در عسلويه، حفاظت از 350 کيلومتر مرز آبي از جزيره کيش در استان هرمزگان تا راس مطاف در استان بوشهر به اين منطقه اختصاص داده شده تا تقارني بين منطقه چهارم با ساير مناطق ايجاد شود. وي افزود: در شهريور 88 پاسدار جعفري فرمانده سپاه پاسداران اعلام كرد: “حيطه اصلی ماموريت سپاه خليج فارس و تنگه هرمز است كه در ماههاي اخير براي مقابله با دزدان دريائي در خليج عدن نيز فعال شديم.“
پنجمين تغيير؛ تغييرات اخير
ارتقاي معاونت اطلاعات به سازمان اطلاعات و تغيير نام و وظايف نيروي هوايي به نيروي هوافضاي سپاه (تغييرات كه در بالا به آن اشاره شد)
سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
رسانه ها در 14 مهر 88 خبر دادند كه : بعد از طي پروسههاي طولاني در فرماندهي کل سپاه، نيروهاي مسلح و در نهايت دفتر فرماندهي کل قوا، معاونت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به سازمان اطلاعات ارتقا مييابد. با ارتقاي معاونت اطلاعات سپاه، حسين طائب فرمانده سابق نيروي مقاومت بسيج به عنوان رييس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، منصوب خواهد شد.
با توجه به تمرکز دشمن بر جنگ نرم و ضرورت تقويت نهادهاي اطلاعاتي- امنيتي در مواجهه با اين مساله، ميتوان دريافت که ارتقاي معاونت اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعات و آشنايي طائب با انواع جنگ نرم، فعاليت اطلاعاتي در کشورمان همراه با تعاريف مدرن دنيا، ماموريت متناسب با اين مساله براي خود تعريف خواهد کرد.
سوابق آخوند حسين طائب
- حسين طائب متولد سال 1342 از تهران است. وي داماد آخوند علي اکبر حسيني استاد اخلاق برنامه هاي تلويزيوني رژيم است
- آخوند طائب در مدرسه هاي آخوندي تهران و قم و مشهد تا سطح خارج تحصيل كرد و سپس در درس خارج مدتي طلبه درس خامنه اي بوده است!
- آخوند حسين طائب در سال 61 به عضويت سپاه پاسداران درآمد. وي در سپاه قم و خراسان رضوي مسئوليت داشته و در سركوب غرب کشور به خصوص عليه مجاهدين نقش داشته است.
- حسين طائب در سال هاي پاياني جنگ ايران و عراق در گردان حبيب بن مظاهر با مجتبي خامنه اي همرزم بود و از خلال دوستي با او، به دفتر رهبري راه پيدا مي کند.
- حسين طائب در دوره فلاحيان به وزارت اطلاعات ميرود و بسرعت به معاون جاسوسي وزارت اطلاعات منصوب ميشود. طرح ربودن فرج سركوهي از كارهاي طائب در اين معاونت بود و از آنجا كه گزارش دروغ به رفسنجاني داده بود كه فرج سركوهي به آلمان رفته و رفسنجاني آنرا در مصاحبه اش مطرح كرد, وقتي اين دروغ مشخص شد, بدستور رفسنجاني از وزارت اطلاعات اخراج شد. گفته ميشود از همان زمان طائب بدنبال تشكيل پرونده براي مهدي هاشمي فرزند رفسنجاني بوده است.
- حسين طائب بعداز اخراج از وزارت اطلاعات, مجتبي خامنه اي او را معاون هماهنگ کننده دفتر خامنه اي ميكند. اسم مستعار او در اين زمان “ميثم“ است.
- آخوند حسين طائب مدت بيش از سه سال معاون فرهنگي سپاه و نيز فرمانده دانشکده فرهنگي دانشگاه امام حسين(ع) بود.
- در دولت نهم كانديداي وزارت اطلاعات (بجاي محسني اژه اي) بود.
- حسين طائب از تيرماه 87 تا كنون بعنوان نخستين آخوند فرمانده نيروي بسيج بود.
- طائب در دوران خاتمي بازجوئي از باصطلاح اصلاح طلبان دستگير شده را نيز بعهده داشت. از جمله علي افشاري افشا كرده كه بازجو شكنجه گر او آخوند حسين طائب بوده است.
- طائب از چهره هاي اصلي سرکوب اعتراضات مردمي در قيامهاي پس از انتخابات است. علي مطهري نماينده مجلس با اشاره به نقش طائب در سرکوب هاي اخير گفته: "وقتي ما مديريت بحران اخير را به دست افرادي مانند طائب مي دهيم که با باتوم بيشتر مأنوس است تا فکر و عقل و تدبير، نتيجه همين خواهد بود."
- حسين طائب علاقه بسياري زيادي به جنگ رواني دارد . او مديرمسوول و سردبير فصلنامه اي در بسيج با عنوان عمليات رواني است. گفته مي شود که گزارش ها و اخبار تلويزيون جمهوري اسلامي به خصوص بخش خبري 20.30 با هماهنگي او در چندماهه اخير پخش شده است. مهدي کروبي پس از پخش گزارشي جنجالي از تلويزيون درباره دختري با نام ترانه موسوي، نقش طائب در تهيه سناريوي اين گزارش را فاش کرد.
سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات
سايت جنبش سبز در 16 مهر 88 با تيتر “ارتقاي معاونت اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعات, فاتحه وزارت اطلاعات را خواند“ نوشت: بعداز 26 سال از تاسيس وزارت اطلاعات و بعداز 10 سال سازمان اطلاعات موازي غير رسمي. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران رسما در کنار وزارت اطلاعات کار خود را آغاز مي کند. گفتني است که دستگاه اطلاعاتي سپاه پاسداران يکي از بخش هايي بود که در زمان تاسيس وزارت اطلاعات منحل شد. مطابق قانون تاسيس وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران موظف به "تبعيت از خط مشي" اين وزارتخانه شد و قرار بود که ماموريت هاي محوله در اساسنامه سپاه پاسداران به وزارت اطلاعات انتقال يابد.
شمه اي از اختلافات در تشكيل وزارت اطلاعات
- طرح تشكيل وزارت اطلاعات توسط اطلاعات نخست وزيري تهيه گرديد. سعيد حجاريان كه معاون اطلاعات نخست وزير با استفاده از ارتشبد فردوست لايحه تشكيل وزارت اطلاعات را تهيه كرد. حجاريان در مصاحبه با روزنامهٌ فتح 16فروردين79 ميگويد :اين طرح ابتدا مخالفتهاي جدي را برانگيخت. از جمله:
· موسوي اردبيلي (رئيس قوه قضائيه وقت) با اين طرح مخالف بود و استدلال ميكرد كه اطلاعات ذيل و ضابط قضائي است و براي يك پارچه شدن دستگاه قضائي (سركوب) اطلاعات در قوه قضائي تشكيل شود.
· خامنهاي كه رئيس جمهور وقت خواهان تشكيل سازمان اطلاعات بود كه به رئيس جمهور وصل شود.
- اين اختلاف را نزد خميني بردند. و ابتدا خميني از سازمان اطلاعات زير نظر ولي فقيه حمايت ميكرد ولي وقتي به او گفته شد كه كارهائي در وزارت اطلاعات انجام ميشود كه خوب نيست كه به پاي ولي فقيه نوشته شود قانع شد كه وزارت اطلاعات باشد.
تا تشكيل وزارت اطلاعات, اطلاعات سپاه پاسداران يكه تاز صحنه بود. بويژه بعداز مرگ رجائي و باهنر كه اطلاعات دفتر نخست وزير مورد اتهام قرار گرفته و تضعيف شده بود. در قانون تشكيل وزارت اطلاعات مشخص شد كه سپاه پاسداران بايستي كليه اطلاعات امنيتي را به وزارت اطلاعات تحويل دهد و فقط اطلاعات نظامي را دنبال كند.
با تشكيل سپاه قدس در سال 1369 اطلاعات خارجي و بنيادگرائي در خدمت تروريسم به موازات وزارت اطلاعات در سپاه قوت گرفت.
در دولت خاتمي و ماجراي سعيد امامي, تحت نام سازمان اطلاعات موازي, معاونت اطلاعات سپاه بعنوان بدنه اصلي اين سازمان اطلاعات موازي فعال شد. در دوره احمدي نژاد بويژه پس از فرمانده سپاه شدن محمدعلي جعفري كه وظيفه اصلي سپاه را مقابله با تهديدات داخلي گرفت, معاونت اطلاعات سپاه در واقع اطلاعات اصلي دولت احمدي نژاد در امنيت داخلي شد. كه نقش بالائي در سركوب قيام پيدا كرد و به سازمان اطلاعات ارتقا پيدا كرد.با تشكيل سازمان اطلاعات در سپاه پاسداران, وزارت اطلاعات ديگر نهاد اطلاعاتي مادر (كه در قانون تشكيل وزارت اطلاعات مشخص شده) نخواهد بود. سايت جنبش سبز در اين باره مينويسد: “وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي از اين پس ديگر نهاد اطلاعاني مادر نخواهد بود و زير سايه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران فعاليت خواهد کرد. انتخاب حيدر مصلحي به عنوان وزير اطلاعات نيز در راستاي همين برنامه است. مصلحي در سخنراني خود در مجلس براي کسب راي اعتماد، خاضعانه از "هماهنگي" با ساير دستگاه هاي اطلاعاتي سخن گفت و پيشنهاد کرد که "شورايي براي هماهنگي دستگاه هاي اطلاعاتي تشکيل شود." اين در حالي است که مطابق قانون تاسيس وزارت اطلاعات، دستگاه هاي موازي اطلاعاتي حق فعاليت ندارند. تاسيس سازمان اطلاعات سپاه در حالي صورت مي گيرد که گزارش هاي متعددي از تصفيه هاي پياپي در وزارت اطلاعات از اخراج و بازنشستگي اجباري نيروهاي قديمي اين وزارتخانه به گوش مي رسد.“
lundi 12 octobre 2009
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
دوستان عزیزی که پیام می نویسید. لطف کنید در صورت امکان پیام ها را با حروف فارسی بنویسید تا قابل خواندن باشد. خواندن فارسی با حروف لاتین مشکل است. ضمنا بهتر است بجای گزینه ناشناس، گزینه نام را انتخاب کرده و یک نام - حتما لازم نیست واقعی باشد - بنویسید. اگر مایل به تماس با من هستید می توانید به ایمیل من نامه بنویسید. موفق و پیروز باشید.
atefehm@hotmail.com